Aktiviteter

Posted in historikk

Visste du at…..Bichon Frisé….

De første importer til Norge kom rundt 1977, og ble gjort av kennel Perito, Laila Robinson i Kristiansand. Fra disse første hundene, begge fra den berømte Leijazulip-kennelen, ble Norges første Bichon kull født, våren 1978, og far Leijazulip Philippe, ble også den første norskeide champion av rasen.

Siden fulgte flere importer, i hovedsaken fra England og Sverige, og den første norskoppdrettede champion ble et faktum St.Obris Chivas, tilhørende B. Nielsen, Halden, hvis mor var fra det første kull født i Norge, og hvis far er Skandinavias største ambassadør for rasen, svenskeide IntNordCh Tresilva Don Azur.

Første norskeide champion tispe kom så sent som i 1982, engelsk importerte Hunkidori Tittletattle, eier S.Selbach og hakk i hæl kom den første norskoppdrettede champion tispe Eliv Glettes St.Obris Snøhvit, samme foreldre som Chivas, men et senere kull.

Kilde: Hundesport, jul.82, Mona Selbach

Posted in rasestandard

Rasestandard Bichon Frisé

Legger ut rasestandard godkjent av FCI med dansk tekst. Det kom ny rasestandard for Bichon Frisé i 2016. NKK har ennå ikke (mai 2020) klart å oversette den, slik som SKK og DKK har gjort. Da det nå begynner å komme private oversettelser, som kan være mer eller mindre riktig oversatt, velger jeg å legge ut den danske oversettelsen som er godkjent av DKK. Så får man håpe NKK også kommer med en kvalitetssikret oversettelse, den er jo tross alt et styringsdokument for FCI-dommere ved eksteriør bedømmelse, samt oppdrettere av rasen.